През следващата седмица ще бъде готова платформата, през която потребителите ще

...
През следващата седмица ще бъде готова платформата, през която потребителите ще
Коментари Харесай

Платформата за сравняване на цените у нас и в чужбина ще е готова през следващата седмица

През идната седмица ще бъде подготвена платформата, през която потребителите ще могат да сравняват цените на едни и същи или сходни артикули в България с тези в чужбина. Търговските вериги също ще бъдат поканени да разгласяват своите цени на него. Това съобщи пред журналисти вицепремиерът Христо Алексиев.

Той уточни, че досега са осъществени над 500 инспекции в комерсиалната мрежа, като по думите му, в последните години общо не са правени толкоз инспекции, колкото в границите на два месеца.  " Ние сме задължени да защитим интереса на потребителите, всички жители и уязвими пластове на популацията. Няма по какъв начин да позволим несъразмерни и голословни облаги или нелоялни търговски практики ", уточни той.

На база резултатите от инспекциите към този момент са подготвени промени в нормативната база, с цел да може преди всичко да се осветли този развой да бъде следен и да не се стига до нелоялни търговски практики, генериране на голословни свръхпечалби и да се подсигурява цялостна отбрана на потребителя. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР